20 minuutin sääntö unelmien toteuttamiseen

unelmien_toteuttaminen.jpg

Kaikkien meidän aika on hyvin rajallista, joten eikö olisikin järkevää käyttää se niin, että voit olla tyytyväinen elämääsi ja pystyt joka päivä tavoittelemaan unelmiasi ja päämääriäsi?

Juuri ajan rajallisuuden vuoksi sitä ei kannata tuhlata elämällä jonkun muun määrittelemää elämää, vaan juuri sitä, minkä itse koet tärkeäksi. Välillä sinusta saattaa kuitenkin tuntua siltä, ettet itsekään tiedä mistä aloittaa, eikä aikakaan tunnu riittävän mihinkään.

Siksi haluankin nyt kertoa prosessista, jolla saat autettua itsesi alkuun kohti omaa unelmien elämääsi, liittyivätpä unelmasi ja tavoitteesi mihin tahansa.
 

Luin itse 20 minuutin säännöstä tästä artikkelista, jossa kirjailija ja tutkija Thomas C. Corley kertoo tutkimuksestaan koskien rikkaiden ihmisten tapoja ja rutiineja.
 

Tuossa kyseisessä tutkimuksessa ilmeni, että tutkimukseen osallistuneet rikkaat ihmiset noudattivat tiettyjä pieniä, päivittäisiä rutiineja, joiden vaikutus oli jokapäiväisellä tasolla hyvin vähäinen, mutta ajan kuluessa valtaisa.
 

Jokaisen meistä on mahdollista omaksua pieniä hyödyllisiä ja meitä eteenpäin vieviä tapoja osaksi jokaista päiväämme ja yksi hyvä keino siihen on seuraavaksi esiteltävä prosessi:

 

Määrittele tarkasti jokainen unelmasi

Aivan aluksi sinun kannattaa miettiä, mistä asioista todella haluat elämäsi koostuvan. Kun selvität itsellesi nämä asiat, on sinulla selvillä myös unelmasi. Jos et vielä ole selvittänyt omia unelmiasi, niin helpoin tapa lähteä liikkeelle on miettiä, minkä asioiden tekemisestä nautit ja kirjata niitä asioita itsellesi ylös.

Toinen tärkeä seikka on tehdä tavoitteista riittävän tarkkoja, jotta niiden ajatteleminen oikeasti mahdollisina, toteutettavina asioina tulee sinulle selvemmäksi. Eli jos unelmasi on esimerkiksi jäädä 45-vuotiaana pois palkkatyöstä, älä kirjoita vain sitä, vaan ajattele konkreettisemmin: Millainen omaisuus sinulla tulee olla tuolloin, paljonko rahaa on oltava tilillä, jotta tämä tavoite on mahdollinen.

Jos unelmasi ovat vielä suuren ja kaukaisen tuntuisia, on hyvä laatia joukko välitavoitteita tukemaan matkaasi kohti suurimpia päämääriäsi.

 

Muokkaa päivittäiset rutiinisi

Viimeinen ja tärkein kohta: Luo itsellesi päivittäiset rutiinit, jotka joka päivä suoritettuasi vievät sinua koko ajan lähemmäs määränpäätäsi. Sinusta voi aluksi tuntua, ettei nämä päivittäiset rutiinisi auta mitenkään, mutta ajan kuluessa saat niiden avulla todella paljon aikaiseksi. Lähde muodostamaan uusia rutiineja pikkuhiljaa, yksi kerrallaan, jotta pystyt omaksumaan ne pysyväksi osaksi päiviäsi. 

Mieti uudet rutiinisi tukemaan joko isoa tavoitettasi tai sitten sitä ennen saavutettavia välitavoitteitasi. Eli ajattele, mitä sinun tulee osata ja omaksua, jotta pääset siihen pisteeseen elämässäsi, mihin haluat.

 

Kuinka nämä päivittäiset rutiinit sitten kannattaa rakentaa?

  1. Mieti mikä tahansa uusi tavoitteellinen rutiini, jonka haluat omaksua käyttöösi.
  2. Omista 20 minuuttia päivästäsi tämän rutiinin toteuttamiseen ja kirjaa tämä aika aina kalenteriisi äläkä lipsu siitä.
  3. Toista tätä uutta rutiinia vähintään 30 päivää joka ikinen päivä.
  4. Jos rutiini muodostuu luontevaksi osaksi arkeasi 30 päivän jälkeen, voit ottaa opetteluun uuden, tavoitteitasi tukevan rutiinin tai sitten jatkaa vielä aikaisemman rutiinin opettelua.

 

Kun jaksat toistaa uutta rutiinia noin 30 päivän ajan, sen jälkeen siitä tulee koko ajan automaattisempaa ja lopulta siitä tulee tiedostamaton tapasi. Kun olet saanut yhden tavoitteellisen rutiinin omaksuttua, voit siirtyä seuraavan harjoitteluun. Vuoden aikana on mahdollista omaksua muutama uusi rutiini, joten muutaman vuoden sisällä olet tätä prosessia käyttämällä saanut omaksuttua kymmeniä uusia tavoitteellisia tapoja, jota vievät sinua lähemmäs unelmiasi.

 

Lopuksi muutama esimerkki tavoitteellisesta rutiinista:

  • 20 minuuttia lukemista joka päivä, kun tavoitteesi on kasvattaa tietämystäsi jollakin alueella ja unelmasi on esimerkiksi jonkin tutkinnon suorittaminen.
  • 20 minuuttia sivutoimisen yrityksesi kehittämistä päivittäin, jos unelmasi on voida omistautua sille joskus täysipäiväisesti.
  • 20 minuuttia verkostoitumista päivittäin, jos tavoitteesi on kehittää suhteitasi ja saada tutustua muihin menestyviin ihmisiin ja toivot saavasi heiltä apua unelmiesi saavuttamisessa.
     

Olemme tehneet myös ajanhallinta-podcastin, jossa kerromme parhaita havaitsemiamme keinoja ja työkaluja ajanhallintaan. Tästä klikkaamalla pääset kuuntelemaan.