3 asiaa, joita onnelliset ihmiset eivät tee

onnelliset_ihmiset.jpg

Olen pitkään pohtinut, mitkä ovat niitä asioita, joilla onnelliset ihmiset pystyvät ylläpitämään onnellisuuden tunnettaan jatkuvasti.

Olen lukenut aiheesta jonkin verran viimeisten vuosien aikana, minkä lisäksi olen saanut tavata todella hienoja ihmisiä, joiden onnellisuus loistaa kilometrien päähän. Näiden luettujen sekä keskusteluissa esiin tulleiden ajatusten pohjalta ajattelin kirjoittaa omia huomioita siitä, mitkä kolme asiaa onnelliset ihmiset jättävät tekemättä ylläpitääkseen onnellisuuttaan.

Monesti ensimmäisenä saatetaan ajatella, että onnellisuuden mittareina toimivat materiaaliset asiat, kuten esimerkiksi iso talo, uusi auto ja suuret tulot, joilla voi ostaa kaikkea haluamaansa. Kun asiaa ajatellaan tarkemmin, on lopulta hyvinkin selvää, että onnellisuus liittyy enemmän siihen, mitä tehdään eikä siihen, mitä omistetaan. Toisaalta onnellisuuteen liittyy myös tiettyjen asioiden tekemättä jättäminen, mihin halusin tässä kirjoituksessa keskittyä.


Tässä muutama asia, joita onnellisia ihmisiä ei yleensä tapaa tekemästä:

 

He eivät vertaile itseään muihin

Omien saavutuksien, unelmien tai tekemisen vertaaminen muihin ihmisiin on tie, joka ei tee sinusta yhtään sen onnellisempaa kuin mitä nyt olet, päinvastoin. Aina löytyy ihmisiä, jotka tekevät asioita paremmin kuin sinä tai ovat viisaampia, tunnetumpia tai varakkaampia kuin sinä. Tähän keskittyminen vie sinulta uskomattoman määrän voimaa ja uskoa omaan itseesi. Onnelliset ihmiset pyrkivät vertaamaan itseään vain itseensä, jotta he pystyvät jatkuvasti kasvamaan ihmisenä. Olen huomannut itsessänikin ison muutoksen tässä asiassa: Kun olen muiden ihmisten sijaan keskittynyt siihen, miten voin itse olla parempi kuin olin eilen, on se auttanut minua olemaan paljon onnellisempi ja keskittymään oikeisiin, minua eteenpäinvieviin asioihin.

 

He eivät yritä selvitä kaikesta yksin

Ajattelin vielä joskus taannoin, että itse ansaittu menestys tuntuu aina parhaimmalta menestykseltä. Näin jälkikäteen pystyn toteamaan olleeni väärässä, sillä olen elämäni aikana huomannut, että parhaimmat onnistumisen tunteet olen kokenut aina yhdessä jonkun toisen kanssa. Menestys tuntuu aina paremmalta, kun onnistumisen voi jakaa jonkun toisen, esimerkiksi oman työporukan, kanssa. Silloin olet itsesi lisäksi onnellinen myös muiden puolesta, mikä tuplaa hyvän olotilasi. Toisaalta asioiden mennessä huonosti sinulla on olemassa tukiverkko, mikä tekee epäonnistumisen paljon helpommaksi kestää.

 

He eivät luota vain ”hyvään onneen”

Olen huomannut sen, että onnelliset ihmiset eivät vain toivo hyvän onnen tapahtuvan heille, vaan he tekevät töitä haluamiensa asioiden eteen. Onnelliset ihmiset eivät usko pikavoittoihin. Omalla työllä ansaitut asiat tuntuvat paljon tyydyttävimmiltä ja tuottavat suuremman onnellisuudentunteen kuin valmiina saadut. Olen myös huomannut, että ihmisille, jotka työskentelevät omien unelmien eteensä, yleensä myös tapahtuu hyviä asioita. Voisikin sanoa, että hyvä onni yleensä seuraa onnellisia ihmisiä, mutta he eivät jää odottamaan sen tapahtuvan heidän kohdalleen.

 

Mitä ajatuksia kirjoitus herätti? Kerro se meille jättämällä kommentti.

Onnellisuusterveisin,
Jyri