Lisää onnellisuuttasi pienellä päivittäisellä teolla

Olen aiemmin kirjoittanut onnellisuudesta tässä kirjoituksessa. Siinä mietin sitä, mitä todellinen onni pohjimmiltaan on. Nyt haluan jakaa erään omassa elämässäni erittäin tehokkaaksi onnellisuutta lisääväksi harjoitteeksi havaitsemani keinon. Tämä keino on kiitollisuus.

kiitollisuusharjoitus

Pysähdypä hetkeksi miettimään päivän aikana ajattelemiasi ajatuksia. Ajatteletko usein esimerkiksi, ettet jaksa, työt ei kiinnosta, seuraavaan lomaan on taas ikuisuus, hitto kun taas joutuu siivoamaan, puoliso ei ymmärrä, olenpa laiska kun en jaksanut lähteä lenkille, sainpa taas huonoa palvelua jne... Entä päivän aikana käymäsi keskustelut työkavereiden, puolison, ystävien tai muiden ihmisten kanssa? Ovatko keskustelut positiivisia ja kannustavia, saatko niistä energiaa? Vai yhdytkö muiden valitteluun tai oletko kenties itse varsinainen pahanilmanlintu?

Ajatuksillamme on valtava vaikutus siihen, kuinka onnellisia koemme olevamme. Tämä on itse asiassa aika mahtava juttu, koska vaikka emme pystyisi mitään muuta muuttamaan, voimme aina muuttaa ajatuksiamme omalla tahdonvoimallamme.
 

Kiitollisuusharjoitus kerran päivässä

⭐️ Mieti joka ilta ennen nukkumaanmenoa 3-5 asiaa, joista olet kiitollinen.
⭐️Kirjoita nämä asiat ylös ja jos vain voit, kerro ne jollekin ainakin silloin tällöin.


Nyt en ihan tarkkaan muista, että mistä kiitollisuusharjoituksen tekeminen sai meillä alkunsa, mutta veikkaisin, että se oli Erik Bertrand Larssenin Paras -kirjan lukemisen jälkeen. Tosin myös Tony Robbins puhuu paljon tästä teemasta ja myös UPW-seminaarissa tehtiin useita kiitollisuusharjoituksia.

Jyri alkoi meillä ensin toteuttaa tätä tapaa kirjoittamalla joka ilta ennen nukkumaanmenoa vihkoon viisi asiaa, joista oli sinä päivänä kiitollinen. Kirjoittamisen jälkeen Jyri kertoi minulle nämä viisi asiaa, mikä aiheutti sen, että myös minä sain valtavan hyvänolon ja onnellisuuden tunteen kuullessani näitä asioita. Tässä huomattiinkin se, kuinka voimakas keino on kertoa toiselle näitä asioita, jakaa omaa iloa ja hyvää energiaa. Se, että jaetaan omia kiitollisuuden ja onnen fiiliksiä, antaa samaa tunnetta myös vastaanottajalle.

Innostuinkin nopeasti huomattuani kiitollisuusharjoituksen vaikutukset Jyrissä sekä itsessäni, ja aloin myös itse kirjoittaa iltaisin omaan vihkooni viisi asiaa, joista sinä päivänä olin kiitollinen. Jatkoimme näin varmaan noin parin kuukauden ajan, kertoen joka ilta toinen toisellemme sen päivän ilon ja kiitollisuuden aiheemme. Ne vaihtelivat hyvin pienistä jutuista isompiin asioihin, eikä tässä olekaan merkitystä sillä, kuinka suuria tai pieniä asiat ovat, vaan sillä, että huomaat voivasi olla joka ikinen päivä kiitollinen monista asioista elämässä.

Mitä harjoitus hyödyttää?

Nykyään emme enää tee tätä harjoitusta kuin harvoin, sillä se teki tehtävänsä ja muutti pysyvästi meidän molempien ajattelutapaa sekä suhtautumista asioihin. Nykyään ajattelen luonnostaan ihan joka päivä niitä asioita, joista olen kiitollinen. Näitä ajatuksia saattaa putkahtaa päähän ihan vaikka vain lenkillä ollessa ja maisemia katsellessa tai kotona kissoja silittäessä. Tämä on ainakin itselleni huikea muutos entiseen rauhattomaan minääni, joka halusi aina vain kaikkea lisää eikä juuri koskaan ollut tyytyväinen siihen hetkeen, mikä milloinkin vallitsi.

Koen, että juuri tällä harjoituksella on ollut merkittävä rooli siinä, että minusta on kasvanut ihminen, joka pystyy näkemään huonoltakin tuntuvissa tilanteissa ja yllätyksissä jotain hyvää, jolta on karissut pois kaikki turhat pelot ja joka voi nauttia joka päivä kaikesta siitä, mitä juuri kyseinen päivä tuo tullessaan.

Kun jaksat tehdä tätä harjoitusta päivittäin kahdenkin viikon ajan, se tulee varmasti muuttamaan ajatuksiasi sekä suhtautumistasi elämässäsi tapahtuviin asioihin positiivisemmiksi. Toki sinun on myös uskallettava olla aidosti mukana ja läsnä itsellesi. 💞

Oletko kokeillut jotakin tämänkaltaista harjoitusta ja minkälaisia vaikutuksia se on tuonut?

Ilolla

Karoliina