TOP 5 kohokohdat vuodelta 2017

vuoden_kohokohdat.jpg

Tämä vuosi lähestyy kovaa vauhtia loppuaan, joten ajattelimme katsoa vielä hieman taaksepäin ja koota tähän postaukseen yhteiset kohokohtamme menneeltä vuodelta.

Vuosi on pitänyt sisällään monia hienoja tapahtumia ja kokemuksia, mutta tässä meidän top 5 kohokohdat vuodelta 2017:

 

1. Yrityksen perustaminen

Oman yrityksen perustaminen oli ollut mielessämme ja eräänlaisena haavenakin jo parisen vuotta, ennen kuin se vihdoin toteutui vuoden 2017 alussa Karoliinan lähtiessä kokopäiväiseksi yrittäjäksi. Myös Jyri on ollut mukana ja apuna yrityksen perustamisessa sekä monissa pienissä ja isommissakin asioissa sen jälkeen.

Vaikka yritys onkin pääosin Karoliinan vastuulla Jyrin jatkaessa omassa palkkatyössään, koemme sen kuitenkin yhteiseksi asiaksi, jota haluamme myös yhdessä suunnitella ja kehittää eteenpäin.

 

2. Unelmien Elämä –blogin aloittaminen

Tämän blogin aloittaminen on ehdottomasti ollut yksi vuoden parhaimmista päätöksistä meidän molempien mielestä. Täytyy sanoa, että joskus hyvät jutut ilmaantuvat kuin tyhjästä ja täysin yllättäen. Niin tapahtui myös Unelmien Elämän kohdalla, sillä emme olleet ennen erästä keskusteluamme edes ajatelleet, että voisimme perustaa yhteisen blogin jonkin muun kuin yrityksemme aihepiirin ympärille.

Juttelimme yhtenä päivänä viime keväänä omista blogeistamme ja siitä, miten voisimme niitä muokata ja kehittää. Sitten jompikumpi meistä vain sattui saamaan ajatuksen yhteisestä, unelmien ja itsensä kehittämisen ympärillä pyörivästä blogista ja päätimme perustaa sen samantien!

Unelmien Elämä on antanut meille valtavasti innostusta ja halua kehittää itseämme ja tutustua uusiin asioihin vielä entistä enemmän. Todella toivomme, että pystymme innostamaan myös blogimme lukijoita näihin aiheisiin.

 

3. Matka Lontooseen ja UPW 2017

Kolmas upea kokemus oli vapun aikaan tekemämme matka Lontooseen Tony Robbinsin UPW-seminaariin. Tuo seminaari auttoi selkiyttämään omia tavoitteita ja unelmia sekä sitä, mikä meille on elämässämme tärkeää.  Sen lisäksi se oli myös alusta loppuun poistumista omalta mukavuusalueelta ja siinä mielessä ylitimme molemmat itsemme oikein toden teolla koko neljän päivän ajan!

Seminaari tarjoaa syväsukelluksen omaan mieleen, kun pääset purkamaan omia rajoitteitasi ja toisaalta taas selkiyttämään tietäsi kohti unelmiasi. Jos haluat lukea lisää meidän seminaarikokemuksistamme, käy vilkaisemassa tämä postaus.

 

4. Uuden harrastuksen aloittaminen

Liikkuminen ja treenaaminen on ollut jo pitkään osana elämäämme, mutta olemme kaivanneet salitreenien ja lenkkeilyn oheen jotakin vielä vähän monipuolisempaan liikuntamuotoa. Niinpä elokuussa aloitimme uuden urheiluharrastuksen, kun menimme CrossFit On Ramp –alkeiskurssille. Kurssi kesti kuukauden ja siinä ajassa huomasimme, että tällainen harjoittelu voisi olla meitä varten juurikin sen monipuolisuuden vuoksi. Alkeiskurssin jälkeen olemme käyneet melko aktiivisesti CF-tunneilla koko syksyn ajan ja tarkoituksena on jatkaa tästä eteenpäinkin.

Olemme tykänneet tosi paljon siitä, että ohjatuilla CF-tunneilla tehdään aina huolelliset alkulämmittelyt ja käydään kaikki kyseisen päivän treeniin kuuluvat liikkeet ja suoritustekniikka hyvin läpi ennen päivän varsinaista treeniä eli WODia. Treenit ovat todella vaihtelevia, mikä onkin meidän mielestä koko homman suola. Välillä harjoitellaan painonnostoliikkeitä ja haetaan maksimeja ja välillä saatetaan taas tehdä älyttömän hengästyttäviä, lyhyitä intervalli-tyyppisiä treenejä vain kehonpainolla.

 

5. Minimalismiin tutustuminen

Aloitimme turhasta tavarasta luopumisen jo oikeastaan vuosi sitten kesällä KonMari-buumin ollessa villeimmillään. Tuolloin jo pääsimme eroon suurimmasta osasta sellaista tavaraa, jota oli säilytetty ajatuksella ”kyllä tätä vielä joskus voi tarvita”, mutta paljon jäi vielä huomaamatta.

Tänä vuonna tutustuimme sitten paremmin minimalismin ideologiaan ja ymmärsimme aidosti sen, miksi emme enää halua nurkkiimme mitään meille tarpeetonta tavaraa. Tarpeeton tarkoittaa meille siis sitä, että kyseinen esine ei tuo meille iloa tai hyötyä ja kun näin on, tavara saa mennä.

Emme sano olevamme minimalisteja, mutta ajattelutavassa on mielestämme järkeä ja siksi pyrimme nykyään noudattamaan sitä. Viihdymme molemmat nykyisin kodissamme vielä paljon entistä paremmin ja tuntuu kuin mieli olisi selkeämpi ja sinnekin olisi tullut lisää ”tilaa” samalla kun asuntoommekin.

 

Mitkä olivat sinun vuotesi kohokohtia? Olisi mukava kuulla, joten jätä meille kommenttisi.

Upeaa ja menestyksekästä uutta vuotta sinulle!

Terveisin Karoliina ja Jyri