Yöpöydällä nyt: Hyvän elämän anatomia

Tykkäätkö lukea self help-kirjoja? Sykkiikö sydämesi itsesi kehittämiselle ja elämän tekemiselle omannäköiseksesi? Haluaisitko olla vielä himpun verran tyytyväisempi ja onnellisempi? Jos vastasit kyllä, Hyvän elämän anatomia -kirja voi siinä tapauksessa olla sinua varten, joten kannattaa lukaista tämä postaus.

Pidän kovasti tämän tyylisistä kirjoista ja etsin aina silloin tällöin luettavaksi uusia itsensä kehittämistä tai elämäntaitoa ja -filosofiaa käsitteleviä teoksia. Viimeisimmältä kirjastokäynniltä tarttui mukaan tämä Sara Karlssonin ja Pia Sievisen Hyvän elämän anatomia, joka vangitsi otteeseensa hyvän mielen energiallaan sekä esimerkeillä arkisesta elämästä. 

 Kirjan visuaalista ilmettä
 Yksi lempikohdistani kirjassa

Mitä kirja käsittelee?

Kirja on syntynyt kirjoittajien halusta muistuttaa meitä, että voimme olla mitä ikinä tahdommekaan. Me voimme myös saada ja tehdä mitä itse haluamme. Meidän ei pidä mennä itse tyrmäämään omia toiveitamme ja unelmiamme, sillä ne eivät ole kohtuuttomia. Kaiken avaimena onkin ajatuksemme sekä uskomuksemme ja jos ne eivät palvele syvimpiä toiveitamme, emme kykene koskaan saavuttamaan unelmiamme.

 

"Tahdomme kaikkia tahtomiamme asioita siksi, että uskomme ne saavutettuamme olevamme onnellisempia kuin olemme nyt."

 

Ylläoleva lause jäi pyörimään päähäni ja palasin siihen uudelleen vielä kirjan lukemisen jälkeenkin. Ihmisen perusluonteeseen kuuluu haluta aina lisää. Tunnistan tämän myös itsessäni, eikä siinä ole mitään pahaa.

Olisi kuitenkin itsellemme parempi, jos pystyisimme olemaan tyytyväisempiä jo tähän meneillään olevaan hetkeen, eikä keskittymään siihen, miten voimme sitten tulevaisuudessa olla onnellisia saavutettuamme ensin jonkin tietyn tavoitteen. Tyytymättömyys nykyhetkeen ja unelmien haikailu eivät edistä matkaamme kohti suurimpia tavoitteitamme, vaan pienentävät potentiaaliamme löytää ratkaisuja ja iloa nykyhetkestä.

Tavoitteet ovat hyvästä ja niihin pyrkiminen pitää mielen virkeänä, mutta myös matka kohti tavoitteen saavuttamista voi olla nautinnollinen, kun opimme iloitsemaan nykyhetkestä ja sen mukanaan tuomista asioista. 

Voisimmeko myös oppia karsimaan elämästämme pois jotakin loppujen lopuksi turhaa, mitä olemme aiemmin pitäneet välttämättömänä saada, omistaa tai tuntea, tunnistamalla pohjimmaiset toiveemme tavoitteemme takana? Jos tavoittelemme pohjimmiltamme vapautunutta, onnellista oloa ja rentoutunutta mieltä, emmekö voisi tehdä jotakin jo tänään saavuttaaksemme tällaisen olotilan?

 Hyvän elämän anatomia käsittelee mm. onnellisuutta
 Kirjassa on kaunis musta-valkoinen kansi

 

Ajatuksen voima

Allekirjoitan itse täysin kirjan filosofian siitä, kuinka me omilla ajatuksillamme ja toiminnallamme voimme vaikuttaa onnellisuuteemme ja tyytyväisyyteen käsillä olevaa hetkeä kohtaan ja elämää yleensä.

Asioilla on aina kaksi puolta, ja meillä itsellämme on vapaus valita, kumpaa puolta tilanteessa tarkastelemme: mahdollisuuksia vai haasteita. Mikään elämässä ei ole täysin hyvää tai täysin huonoa, aina löytyy nämä kaksi eri puolta ja näkökulmastamme riippuu, koemmeko kiitollisuutta siitä, mitä meillä on vai ärtymystä siitä, mitä meillä ei ole.

 

Tällaisia ajatuksia kirja minussa herätti. Kuulostiko sinulle sopivalta kirjalta? Tai oletko jo lukenut tämän? Mitä siinä tapauksessa pidit kirjasta? Olisi mukava kuulla, mitä ajatuksia tämä herätti sinussa, joten käy kommentoimassa alle.

- Karoliina