Äänikirjapalvelut vertailussa – Löydä oma suosikkisi

aanikirja_palvelut_testissa.jpg

Olimme viime syksynä viikon lomamatkalla, jonka aikana koin aivan uuden elämyksen – äänikirjojen kuuntelun. Se mullisti koko lomani, enkä ole varmasti koskaan rentoutunut niin hyvin, kuin tuolla reissulla äänikirjojen parissa loikoillen.

Loman jälkeen tulikin sitten kuunneltua kirja jos toinenkin pitkien automatkojen aikana ja välillä kirja lähti lenkillekin mukaan.

Juuri tällaisiin tilanteisiin äänikirjat sopivat mielestäni kaikkein parhaiten. Tilanteisiin, joissa joudut vähän väkisinkin pysähtymään hetkeen, eikä esimerkiksi kotityöt ole rasittamassa ja vaivaamassa mieltä. Vaikka kyllä joku varmasti pystyy keskittymään kirjan kuuntelemiseen myös muun tekemisen ohella ja toisaalta, esimerkiksi imurointi voisi tuntua himpun verran hauskemmalta äänikirjaa kuunnellen…

Esittelen tässä kirjoituksessa äänikirjapalvelut, joita olemme itse käyttäneet eniten eli BookBeat, Storytel ja Audible. Kaikissa näissä palveluissa hyvänä puolena on se, että niitä saa kokeilla vähintään 14 päivää ilmaiseksi, minkä jälkeen palvelun voi irtisanoa jollei se miellytäkään.

Toinen hyvä puoli jokaisessa näistä on, että kirjat voi ladata myös offline-tilaan, jolloin niitä on mahdollista kuunnella esimerkiksi lentokoneessa ja muualla verkon ulkopuolella. Jokaiseen palveluun kuuluu oma appi, eli kirjojen kuuntelu tai lukeminen tapahtuu kätevästi puhelimesta tai tabletilta.

BookBeatista ja Storytelistä löytyy hyvät valikoimat niin suomen- kuin englanninkielistä materiaalia, Audiblesta taas huippu valikoima englanninkielistä kirjallisuutta.

 

BookBeat

BookBeat oli ensimmäinen tuttavuuteni äänikirjapalveluista ja sen valikoimaa tuli kulutettua runsaasti viime syksynä reissussa ollessa. Itse asiassa me ei Jyrin kanssa juuri hotellin alueelta poistuttu, kun molemmat halusivat vain nauttia hyvistä kirjoista altaan reunalla. (Äänikirjoissa on muuten bonusta sekin, ettei niitä voi kastella ja tärvellä.)

Palvelun idea on se, että kuukausimaksun hinnalla kirjoja saa kuunnella ja lukea niin paljon kuin sielu sietää. Kuukauden aikana ehtii hyvin kahlata läpi vaikka kuinka monta kirjaa, varsinkin kun niitä voi kuunnella vaikka siivotessa.

BookBeatista löytyy sekä ääni- että e-kirjoja, mutta kaikki kirjat eivät ole molempina versioina saatavilla. Niitä kirjoja, jotka ovat, voitkin sitten myös halutessasi lukea samaan tahtiin kuuntelemisen kanssa. Tämä on hyvä ominaisuus, jos vaikka haluat tarkistaa kirjasta jonkin kohdan lukemalla.

BookBeatissa on helppo hakutoiminto, jolla voit etsiä kirjoja esimerkiksi kirjan nimen tai kirjailijan nimen perusteella. Lisäksi voit esimerkiksi suodattaa hakutuloksiin pelkät suomenkieliset äänikirjat. Voit myös etsiä sopivaa kuunneltavaa (ja luettavaa) eri teemoja, kuten urheilu tai historialliset romaanit, selaamalla.

BookBeat tarjoaa 14 päivän ilmaisen kokeilujakson, jonka aikana palvelua saa käyttää rajattomasti. Kokeilujakson jälkeen palvelu kustantaa 16,90 euroa kuukaudessa ja sen käytön voi lopettaa koska tahansa.

Tästä pääset aloittamaan ilmaisen kokeilujakson.

 

Storytel

Storytel on ominaisuuksiltaan hyvin samankaltainen palvelu BookBeatin kanssa. Sekin tarjoaa äänikirjojen lisäksi laajan kattauksen e-kirjoja, niin suomeksi, ruotsiksi kuin englanniksi ja kuukausimaksua vastaan saa täälläkin kuluttaa kirjoja niin paljon kuin ehtii.

Storytelissä on mielestäni BookBeatia paremmat ja laajemmat kategoriat, joista kirjoja voi etsiä. Niitä ovat esimerkiksi Elämäntaito, Dekkarit, Talous & Liike-elämä, Klassikot sekä Elämäkerrat. Hakutoiminnolla voi täälläkin etsiä kirjoja samoilla kriteereillä kuin BookBeatissa.

Storytel tarjoaa myös 14 päivän ilmaisen kokeilun, jonka jälkeen voit jatkaa palvelun käyttöä 16,99 euron kuukausimaksulla tai lopettaa tilauksen ennen ilmaiskokeilun päättymistä.  

Tästä pääset aloittamaan Storytelin ilmaisen kokeilujakson.

 

Audible

Audible eroaa kahdesta edellä esitellystä äänikirjapalvelusta monessa asiassa. Audiblessa kuukausimaksun hinnalla saat valita vain yhden kirjan, mutta sen saat pitää itselläsi vaikka lopettaisit tilauksesi. Eli jos käytät palvelua esimerkiksi vuoden ajan, maksat siitä noin 9 euroa kuukaudessa ja saat päättymättömän lukuoikeuden 12:ta ääni-/e-kirjaan, vaikka lopettaisit palvelun käytön vuoden päästä. Täällä ei siis ole kuukausimaksun hinnalla rajatonta lukuoikeutta, koska kirjan saa aina itselleen toisin kuin kahdessa edellisessä palvelussa.

Audible tarjoaa vain englanninkielisiä kirjoja, sillä Audible on Amazonin omistama palvelu. Jos siis haluat lukea tai kuunnella suomeksi, kannattaa tutustua kahteen edelliseen vaihtoehtoon. Jos taas etsit kirjallisuutta englanniksi, on Audible sinulle oikea aarreaitta. Esimerkiksi tietokirjallisuuden valikoima on täysin lyömätön BookBeatiin ja Storyteliin verrattuna. Tarjolla on oikeastaan mitä tahansa finanssikirjallisuudesta self-helppiin.

Audible tarjoaa 30 päivän maksuttoman kokeilun, jonka aikana saat siis valita itsellesi yhden kirjan. Tämä kirja jää Audible-tilillesi, vaikka päättäisit kuukauden jälkeen olla jatkamatta palvelua. Kannattaa siis jo tämän takia rekisteröityä ilmaiselle kokeilujaksolle ja valita jokin sellainen kirja, mitä voisi olla kiva lukea vaikka useampaankin kertaan tulevaisuudessa.

Tästä pääset aloittamaan Audiblen ilmaisen kokeilujakson.

 

Yhteenveto

Jos siis haluat kokea kirjasi suomeksi, valitse käyttöösi BookBeat tai Storytel tai kokeile vaikka molempia ainakin tuon maksuttoman kokeilujakson ajan. Jos taas etsit laajaa valikoimaa esimerkiksi tieto- ja ammattikirjallisuudesta eikä englannin kieli ole ongelma, tutustu ehdottomasti Audiblen kattavaan kirjavalikoimaan.

Toivottavasti löydät näistä itsellesi sopivan äänikirjapalvelun, jonka parissa pääset kokemaan rentouttavia, inspiroivia ja mielenkiintoisia kuuntelu- ja lukuhetkiä.

Olisi mukava myös kuulla mistä palvelusta pidit eniten ja millaisia kirjoja tykkäät lukea tai kuunnella. Jätä kommenttisi alle!

//Karoliina
 

Teksti sisältää affiliate-linkkejä. Ostaessasi tuotteen niiden kautta, voimme saada pienen komission. Tämä ei kuitenkaan koskaan aiheuta sinulle mitään lisäkuluja.