5 aamurutiinia, joilla virität itsesi loistavaan päivään

aamurutiinit_2.jpg

Aamu määrittelee mielestäni pitkälti sen, minkälainen loppupäivästämme tulee. Joten ei ole yhdentekevää, mitä aamulla ensimmäiseksi teet, kun heräät. Kaikki aamurutiinit eivät nimittäin välttämättä anna sinulle energiaa päivää. Olen itse kokeillut monia eri tapoja ja rutiineja aloittaa aamu. Tässä kirjoituksessa haluan jakaa ne tavat, jotka ovat tällä hetkellä omissa aamuissani vahvasti mukana, jotta saan mahdollisimman mukavasti ja tehokkaasti päivän käyntiin.
 

Kiitollisuuspäiväkirja

Ensimmäisenä asiana, kun herään, kirjoitan kiitollisuuspäiväkirjan. Päiväkirjaan kirjoitan kolme asiaa, joista olen tällä hetkellä kiitollinen. Teen tämän joka aamu, koska se auttaa minua ymmärtämään sen, kuinka hyvin minulla asiat oikeasti tällä hetkellä on. Tällä on ollut myös huomattava merkitys omaan mielentilaan, koska on esimerkiksi vaikeaa (tai oikeastaan mahdotonta!) olla vihainen samalla, kun on kiitollinen. Suosittelen lämpimästi kokeilemaan kiitollisuuspäiväkirjan pitämistä. Huomaat varmasti nopeasti eron omissa ajatuksissasi ja aamuisessa mielentilassasi.
 

Meditointi

Meditoin yleensä aina aamulla ennen aamupalaa, koska se auttaa minua tyhjentämään oman mielen kaikelta turhalta, jos se yön aikana ei ole vielä tyhjentynyt. Meditointi auttaa myös vahvistamaan omaa mieltä siten, että pystyt keskittymään hetkessä olemiseen ja sen hetkisten ajatusten käsittelemiseen. Meditoinnin yhteydessä teen monesti myös erilaisia hengitysharjoituksia tai venyttelen omaa kehoani.

Meditoinnin aloittamista tukemaan on tarjolla monia jopa ilmaisia sovelluksia, joista voi valita haluamansa pituisen, ohjatun meditointiharjoituksen. Itsekin käytän useimmiten tällaisia ohjattuja meditaatioita ja aamuisin valitsen mieluiten 5-10 minuuttia kestävän harjoituksen.
 

Bulletproof-kahvi

Kokeilin tämän vuoden keväällä ensimmäistä kertaa rasvakahvia, joka tunnetaan paremmin bulletproof-kahvina. En voisi enää elää ilman tätä kahvia, koska se auttaa herättämään aivot päivän askareisiin ja antaa paljon energiaa pitkälle päivään. Kahvin lisäksi tarvitsen aamupalaksi vain kevyen smoothien, sillä rasvakahvi jo itsessään pitää kylläisenä pitkään. Karoliina on kirjoittanut aikaisemmin yhden helpon ohjeen, jonka avulla voit testata tätä ihmejuomaa.
 

Treeni

Aamutreenaaminen oli asia, jonka jouduin opettelemaan opiskellessani töiden ohessa, koska illat menivät aina opintojen parissa eikä mahdollisuutta treenaamiselle ollut silloin. Olen kuitenkin todella tyytyväinen, että näin kävi, koska huomasin kuinka paljon energiaa aamutreenit antavat. Jos minun pitäisi valita yksi hyvä tapa, jonka pitäisin itselläni, se olisi aamutreenit. Aamutreenit voivat olla 20 minuutin kävelyä tai rankka salitreeni. Pääasia on, että se sopii sinulle. Itse pidän todella paljon vaihtelevista treeneistä, jotta saan mahdollisimman paljon eri ärsykkeitä kehooni.
 

Podcast

Jos kävelen aamulla töihin tai jos minulle jää muilta aamutoimiltani vielä aikaa, käytän ajan yleensä podcastien kuuntelemiseen. Varsinkin kävellessä hyvän podcastin kuunteleminen on aivan mahtavaa ja antaa uusia ajatuksia ja inspiraatiota päivään. Viime aikoina olen kuunnellut mm. Tomi Kokon podcasteja, joiden aihepiirinä ovat hyvinvointi, kuntoilu ja itsensä kehittäminen, suosittelen! Nyt voit myös kuunnella meidän podcastia, klikkaa tästä kuuntelemaan.
 

Minkälaisia energiaa ja hyvää oloa antavia aamurutiineja sinulla on? Kommentoi alle!

Inspiroivaa päivää sinulle,

Jyri

P.S. Muistathan seurata meitä Facebookissa!