Äänikirjat

Lukeminen on mahtava harrastus ja haluammekin kannustaa ihmisiä lukemaan enemmän. Aina kun luemme, aivomme saavat uusia virikkeitä ja opimme uusia asioita elämästä, ihmisistä ja meitä ympäröivästä maailmasta. Kiireisessä elämässämme ei aikaa kuitenkaan aina tahdo löytyä lukemiselle ja siihen tilanteeseen äänikirjojen kuuntelu on hyvä ratkaisu.

Me olemme hyödyntäneet äänikirjoja esimerkiksi automatkoilla, lentokoneessa, lenkillä käydessämme sekä lomamatkoilla. On kätevää, kun matkalle lähtiessä ei tarvitse raahata laukussa isoa kirjakasaa, vaan ainoastaan älypuhelin ja kuulokkeet riittävät.

Tällä sivulla esittelemme testaamamme ja käyttämämme äänikirjapalvelut. Kokeile sinäkin ja ihastu äänikirjojen kuuntelemisen helppouteen. Kaikkia palveluja on mahdollista testata maksutta ennen ostopäätöstä.

 
 

BookBeat

BookBeatissa kuuntelet ja luet kirjoja kuukausimaksulla niin paljon kuin haluat. Ensimmäiset 14 päivää voi palvelua kokeilla ilmaiseksi ja tämänkin ajan siis kuunnella ja lukea kirjoja niin paljon kuin sielu sietää. Kokeilujakso ei vielä sido sinua ostamaan palvelua, vaan voit peruuttaa tilauksen, mikäli palvelu ei tunnukaan sopivalta sinulle. Tästä pääset ottamaan ilmaisen 2 viikon kokeilujakson.

Palvelussa voit etsiä kirjoja teemoittain: esimerkiksi historialliset romaanit ja kaikkien aikojen kuunnelluimmat löydät omista teema-osioistaan. Unelmien Elämä -tiimi puolestaan löysi paljon kuunneltavaa Mielen ja kehon kirjoja -kategoriasta. Lisäksi kirjojen haku onnistuu teoksen, kirjailijan sekä lukijan nimellä. Tarjolla on niin suomen-, ruotsin- kuin englanninkielistä kirjallisuutta.

 

Storytel

Storytelistä löydät äänikirjoja suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi ja täälläkin pystyt etsimään sopivia kirjoja erilaisista kategorioista. Unelmien Elämän suosikkikategoria täällä on Elämäntaito, josta löytyy suomeksikin ihan mukavasti kirjoja ja englanniksi vielä enemmän. Sekä Storytelissä että Bookbeatissä on molemmissa myös reilusti e-kirjoja, eli kuuntelemisen lisäksi voit myös lukea kirjoja laitteeltasi. Kaikkia kirjoja ei tosin löydy sekä ääni- että e-kirjoina, vaan jotkut kirjat saattavat olla palvelussa vain luettavana e-kirjana. Tästä pääset ottamaan ilmaisen 2 viikon kokeilujakson.

 

Audible

Audible on kuukausimaksullinen palvelu, jossa voit ladata ja kuunnella yhden vapaavalintaisen kirjan per kuukausi. Hyvä ominaisuus on se, että kaikki kirjasi jäävät käyttöösi eli tallentuvat tilillesi, vaikka lopettaisit palvelun tilaamisen. Palvelua kannattaa siis ainakin kokeilla sen tarjoama 30 päivän ilmainen kokeilujakso, sillä saat pitää sen aikana valitsemasi yhden kirjan itselläsi. Kuukausittain valitsemasi kirjan lisäksi voit myös ostaa palvelusta lisää kirjoja lisämaksua vastaan, mikäli kirja per kuukausi ei riitäkään. Näistä kirjoista saat 30% alennuksen kuukausijäsenyydelläsi.

Audiblesta löytyy ainoastaan englanniskielisiä kirjoja, mutta niissä valikoima onkin sitten hyvin laaja. Amazon omistaa Audiblen, joten rekisteröityminen tapahtuu sen kautta. Kirjoja kuunnellaan kuitenkin Audiblen oman mobiilisovelluksen kautta. Hintaa tällä palvelulla on kuukauden kokeilujakson jälkeen 7,99 puntaa eli noin 9 euroa. Pääset hyödyntämään Audiblen ilmaisen kokeilujakson tästä linkistä.

 

*Sivu sisältää affiliate-linkkejä